Selecteer een pagina

Succesvol ondernemen? Drie basisbeginselen…

aug 21, 2019Blogs

Startende of doorgewinterde ondernemer? Het maakt niet uit, want succesvol ondernemen is van alle tijden en een doorlopend doel. Maar waar begint het ook mee en wat zorgt voor een standvastige onderneming? Een geheugensteuntje of even een snelle check up? Franchise Partners zet drie basisbeginselen op een rij. 
 
Wie ben jij? 
Ondernemen begint met zelfinzicht, want wie ben jij en des te meer wie ben jij als ondernemer? Stel jezelf deze vragen en nog veel meer. Op basis hiervan weet jij als ondernemer wat jij wilt, maar ook héél belangrijk waartoe jij in staat bent; uitdagingen daargelaten, maar reëel zijn en blijven is ook een kwalitatieve ondernemerseigenschap. Dus over welke capaciteiten beschik jij en hoe pas jij dat toe in jouw onderneming? Én niet te vergeten: hoe blijf jij jezelf ontwikkelingen en daarmee jouw onderneming? 
 
Ontwikkeling van jouw onderneming 
Persoonlijke ontwikkeling is één, maar de ontwikkeling van jouw onderneming een tweede en nét zo belangrijk. Deze twee punten gaan hand in hand en vullen elkaar aan. De ontwikkeling van jouw onderneming begint met een gefungeerd ondernemingsplan en een strategisch plan van aanpak. Daarna en dan pas kan het ondernemen starten! Want zonder basis (en houvast) staat jouw onderneming op losse schroeven. Dus neem de tijd en zet ideeën en doelen op papier, maar ook een kostenberekening en al het overigen (weleens gedacht aan klantsegmenten en waardepropositie?). 
 
Ondernemen én blijven ondernemen 
De eerste twee punten doorlopen en nu kan het ondernemen beginnen, maar hoe? Ook hier geldt weer analyseren en blijven analyseren. Hoe valt jouw onderneming in de markt en daarmee jouw product of dienst, signaleert de beoogde doelgroep hetgeen jij verkoopt en welke veranderingen zijn wel of niet nodig om te ondernemen en blijven ondernemen? 
 
Sta jij te trappelen om te ondernemen, maar wil jij graag een duwtje in de rug? Zullen wij samen ondernemen? Check volgende week de gelijknamige blog en check de franchise-mogelijkheden en lees alvast deze drie vragen over franchisen! Laten wij bellen, chatten of een afspraak inplannen!
 

FacebookInstagramLinkedInWhatsApp