Selecteer een pagina

Albert Heijn start proef met winkelmodel zonder kassa en personeel

sep 16, 2019Nieuws

Supermarkt Albert Heijn is aan het experimenteren met een winkelmodel zonder kassa en personeel; bij het verlaten van de winkel worden de boodschappen automatisch afgerekend. De proef vindt plaats in Zaandam vlakbij het hoofdkantoor.

“Het is net of je thuis iets uit de koelkast pakt”, schrijft Albert Heijn op de website. Want in de winkel is geen kassa en personeel. De poortjes van de winkel worden geopend door een betaalpas te scannen. Hierdoor hoeven de producten niet meer te worden gescand, maar verschijnt bij de uitgang het totaalbedrag op een bescherm. 

De eerste kassaloze winkels presenteerde Albert Heijn eerder al in Amsterdam. In deze proefwinkels betaalde men met een speciaal pasje. Maar in de nieuwe winkel in Zaandam, is het speciale pasje verleden tijd. Als de test in Zaandam is afgerond en de winkel zonder kassa en personeel goed bevalt, dan wordt dit concept eventueel op een andere plekken toegepast, maar de supermarktketen wil nog niet zeggen waar.

Volgens Albert Heijn kan zo’n winkel op den duur op elke plek worden geplaatst waar tijdelijk een minisupermarkt nodig is, zoals in kantoren en nieuwbouwwijken: “Klanten willen op elke plek aan hun producten kunnen komen. Deze winkel is zo klein dat hij op een vrachtwagen kan worden geplaatst en zo kan worden verplaatst. Wij zien dat daar een kans ligt”, zegt projectleider Jasper Hoogers van Albert Heijn.

Bron: Nu.nl

FacebookInstagramLinkedInWhatsApp