Selecteer een pagina

Kamer van Koophandel lanceert landelijk adviesnummer voor ondernemers

aug 19, 2019Nieuws

De Kamer van Koophandel (KvK) heeft een landelijk adviesnummer gelanceerd voor ondernemers waar zij terecht kunnen met vragen. Aanleiding is eigen onderzoek waaruit blijkt dat vier op de tien ondernemers te lang blijft rondlopen met inhoudelijke welke niet ten goede komen aan de onderneming.

De KvK onderzocht samen met onderzoeksbureau MWM2 het vraagstuk. Hieruit blijkt onder andere dat meer dan de helft van de ondernemers (52 procent) het voornemen heeft om in de toekomst eerder hulp in te schakelen bij vragen, maar heeft het hiervoor te druk, schuift het voor zich uit of denkt het toch zelf te moeten oplossen. Daarnaast weet maar liefst 38% van de ondervraagden niet waar zij terecht kunnen met inhoudelijke vragen.

Onbeantwoorde vragen zorgen voor groeistagnatie (41 procent), maar heeft eveneens als gevolg dat er kansen blijven liggen (43 procent). Bij meer dan een kwart van de ondernemers (26 procent) zorgt de onzekerheid zelfs voor stress of lichamelijke klachten.

De KvK probeert met het adviesnummer de drempel om vragen te stellen voor ondernemers te verlagen. “De vragen en antwoorden publiceren we op onze website en via sociale media, zodat andere ondernemers er hun voordeel mee kunnen doen en zelf uitgedaagd worden om hun eigen ondernemersvraag te stellen”, aldus bestuursvoorzitter van de KvK Claudia Zuiderwijk.
Bron: Nu.nl

FacebookInstagramLinkedInWhatsApp