Selecteer een pagina

Franchisen? Yes, please!

jul 29, 2019Blogs

Een commerciële businessvorm waarbij de ondernemer (de franchisenemer) een eigen onderneming met de handelsnaam van de eigenaar (de franchisegever) runt; franchising in een notendop! En zowel voor starters als doorgewinterde ondernemers brengt franchising voordelen met zich mee. Franchise Partners ligt er drie toe.

Voordeel 1
De overlevingskans van startende franchisenemers is zekerder. 
En doordat jij als ondernemer aansluit op een al bestaande formule en jouw onderneming deel uitmaakt van een overkoepelende organisatie, weet dat klant wie jij bent en is het starten van een eigen ondernemer minder risicovol. Oftewel: jouw onderneming en merk hoef jij niet vanaf nul op te bouwen.

Voordeel 2
Jij kan als franchisenemer een al succesvolle product- en dienstenpakket aanbieden.
Daarnaast krijgen franchisenemers veelal begeleiding van franchisegever en zijn zaken zoals administratie, marketing en inkoop geregeld. Hierdoor hoef jij je alleen op het ondernemerschap te concentreren en bijbehorende taken zoals algemene bedrijfsvoering, klantcontact en het maken van winst. 

Voordeel 3
Franchisenemer genieten een grotere, financiële zekerheid.
Verder heb jij als franchisenemer een aanzienlijk financieel voordeel door de centrale bedrijfsvoering. Mede daardoor zijn de instapkosten voor een eigen onderneming lager. En bij bewezen formules leveren kredietverstrekkers eerder leningen vanwege een kleine startrisico.

FacebookInstagramLinkedInWhatsApp