Selecteer een pagina

Eigenaar Blokker koopt verkochte Intertoys en Maxi Toys terug

sep 16, 2019Nieuws

Michiel Witteveen, de eigenaar van Mirage Retail Group (voorheen Blokker Holding), neemt speelgoedwinkels Intertoys en Maxi Toys weer over. De overname is opmerkelijk; de speelgoedketens werden een half jaar geleden van Witteveen overgenomen door de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan.

Hoeveel de Blokker-eigenaar voor de speelgoedketens heeft betaald, is niet bekend. Maar Witteveen zegt wel dat de betaalde prijs “scherp” is. De ondernemer noemt de overname “goed nieuws voor de medewerkers”, omdat er voor hun niets verandert. Momenteel werken er in Nederland zo’n 1.100 mensen bij Intertoys, bij Maxitoys werken nog eens 1.250 mensen.

De Portugese investeringsmaatschappij Green Swan nam Intertoys en Maxi Toys in maart over van de Britse investeringsmaatschappij Alteri. Intertoys was toen net failliet verklaard, veertien maanden nadat Alteri de speelgoedketen had overgenomen van Blokker voor een symbolisch bedrag van één euro. De topman van Green Swan, Paulo Andrez, zei in maart nog grootse plannen met Intertoys te hebben. Hij wilde toen van Intertoys dé speelgoedzaak van Europa maken. Waarom Andrez de keten alweer van de hand doet is onbekend.

Witteveen denkt wel een succesformule in handen te hebben met Blokker, Intertoys en Maxi Toys, maar ook Big Bazar (onderdeel van Mirage Retail Group): “Door deze overname ontstaat een sterke speler op de Europese markt die qua schaalgrootte in staat is om bij de inkoop de beste deals te sluiten. Hiermee is Mirage Toys Group een nieuwe sterke speler in de Europese speelgoedmarkt die steeds verder consolideert. Zowel Sinterklaas als de Kerstman zullen hun ogen uitkijken.”

Bron: Nu.nl

FacebookInstagramLinkedInWhatsApp