Selecteer een pagina

Direct geld overmaken dankzij zogeheten ‘Instant Payments’

sep 17, 2019Nieuws

Bij de zeven grootste banken in Nederland (ING, Rabobank en ABN AMRO, maar ook ASN Bank, Regiobank en SNS, net zoals Knab) is het nu mogelijk om direct geld over te boeken, meldt Betaalvereniging Nederland.

Door de invoering van de zogeheten instant payments kunnen bankklanten nu ook ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen direct geld overboeken. Oftewel: er hoeft niet meer te worden gewacht tot de eerstvolgende werkdag. En de transactie duurt volgens de betaalvereniging niet langer dan vijf seconden.

Daarnaast is de nieuwe betaalmogelijkheid automatisch toegevoegd aan mobiel bankieren en internetbankieren. Verder zit er tussen de Nederlandse banken geen limiet aan het mogelijk, over te maken bedrag en volgens Betaalvereniging Nederland is dat vrij uniek; in de rest van de eurozone geldt vaak een limiet tegen van 15.000 euro, aldus de brancheorganisatie.

De banken werkten sinds 2015 aan het nieuwe betalingssysteem. De bedrijven begonnen in april met het aansluiten van de eerste klanten. Met het nieuwe, snelle systeem is Nederland volgens de brancheorganisatie wat betreft het aantal snelle betalingen koploper in de eurozone.

Bron: Nu.nl

FacebookInstagramLinkedInWhatsApp