Registreer en bekijk uw matches.

Hoe kom ik er achter of een franchiseformule “betrouwbaar” is?

Betrouwbare formules hebben in het verleden successen laten zien of hebben betrouwbare bestuurders aan boord. Zekerheden zijn er niet altijd, maar enig onderzoek vooraf kan wel hulp bieden. Als de cijfers realistisch zijn weergegeven en er aandacht is besteed aan contracten en handboek en er een duidelijke visie op de markt is, sluit je de meeste risico’s wel uit. Deze elementen vindt u terug in het franchisehandboek. Franchisegever dient een strategie te hebben ontwikkeld waarmee hij de markt gaat bewerken en u toegevoegde waarde en rendement kan bieden.

Ondernemen is ook risico nemen, mits dit weloverwogen is. U dient dus zelf ook onderzoek te doen op trackrecord en zekerheden binnen de formule te zoeken. Een externe adviseur (financieel of franchise) kan met u meekijken of alle aannames en cijfers kloppen.

Aansluiting bij elke franchiseformule moet in bepaalde stappen tot stand komen:

  • Kennismaking (1 of enkele gesprekken)
  • Ondertekening van de geheimhoudingsverklaring om dieper op de formule in te kunnen gaan
  • Analyse van het franchisehandboek wat verkregen is nadat de geheimhouding is getekend
  • Analyse van de cijfers en marktgebied
  • Bestudering van de franchiseovereenkomst
  • Ondertekening van de franchiseovereenkomst na akkoord van alle documenten

Bij twijfel niet doen!

Bart van der Schoot
De Franchise Adviseur


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis